Και στην πόλη και στην ύπαιθρο...

Κάθε μέρα, φτιάχνουμε το Δήμο που μας αξίζει! Αυτή είναι η διαφορά μας, αυτή είναι και θα είναι η προσφορά μας στον κοινό μας τόπο. Δουλεύουμε, φτιάχνουμε το παρόν και το μέλλον μας και το κάνουμε καλύτερο.

Οικονομική εξυγίανση του Δήμου

Το κάναμε με πρόγραμμα και επίμονη προσπάθεια. Βελτιώσαμε δραστικά την οικονομική θέση του Δήμου, αυξήσαμε τα έσοδα, συγκρατήσαμε τις δαπάνες και τελειώσαμε τις μαύρες τρύπες και τις εξωταμιακές διαχειρίσεις. Μπήκε μια σειρά και στις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, έγιναν έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές και οι εκθέσεις τους στάλθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς. Δημιουργήθηκε Γραφείο Δημοτικής Περιουσίας στον Δήμο, για να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε την περιουσία των δημοτών, που μέχρι τότε δεν ξέραμε καν ποια είναι. Για πρώτη φορά τη μερίδα του λέοντος των μελετών για τα έργα του Δήμου την έχει η Τεχνική μας Υπηρεσία, και όχι εξωτερικοί συνεργάτες, με αποτέλεσμα να αξιοποιείται σωστά το ανθρώπινο δυναμικό και να εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι. 

Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας φαίνεται στα νούμερα. Κλείνουμε ήδη δύο χρονιές με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Ο Δήμος έχει σήμερα έναν απολύτως υγιή ισολογισμό. Ο δείκτης ρευστότητας του Δήμου έχει ανέλθει στο 3,2 με αποτέλεσμα να είμαστε ένας από τους πιο φερέγγυους οικονομικά δήμους στη χώρα!

Μία πραγματικά πράσινη πόλη

Το κύριο πρόβλημα του Δήμου ήταν τα σκουπίδια, η τριτοκοσμική εικόνα ντροπής με τις σακούλες σκουπιδιών παντού. Αυτή η εικόνα είναι παρελθόν. Ο Δήμος της Η.Π. της Νάουσας έχει πια κάδους απορριμμάτων παντού! 1200 κάδοι τοποθετήθηκαν στην πόλη και τις κοινότητες, ενώ λειτουργούν ήδη οι υπόγειοι κάδοι στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα, η Νάουσα από πανέμορφος Δήμος μέσα στο πράσινο γίνεται πράσινη πόλη με την ανακύκλωση τηγανελαίων, γυαλιού, σχολικού χαρτιού, ρούχων, συσκευασιών φυτοφαρμάκων και την τοποθέτηση 350 νέων κάδων ανακύκλωσης.

Φτιάχνουμε τα χωριά μας

Αρχίζει να κατασκευάζεται το δίκτυο εξωτερικών αγωγών αποχέτευσης για τις κοινότητες Κοπανού, Επισκοπής, Χαρίεσσας, Πολυπλατάνου, Αγγελοχωρίου, κόστους 6.5 εκατ. Ευρώ, ενώ σύντομα θα προκύψει και ο ανάδοχος για την κατασκευή της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, έτσι ώστε στα επόμενα χρόνια να αναβαθμιστεί καθοριστικά η ποιότητα ζωής των δημοτών μας στις κοινότητες μας. Επιπρόσθετα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποχετευτικά έργα καθώς και έργα υδροδότησης για Ροδοχώρι, Μαρινα, Κοπανό, Χαρίεσσα, Στενήμαχο, Μονόσπιτα, Επισκοπή, Άνω Ζερβοχώρι και Πολυπλάτανο, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλευρό των αγροτών μας

Με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών μας υλοποιούμε πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε Χαρίεσσα, Πολλά Νερά, Λευκάδια, Αγγελοχώρι, Πολυπλάτανο και Κοπανό. Χιλιάδες χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων συντηρούνται ενώ έχουν διατεθεί πάνω από 400.000 ευρώ για να μπορούν οι αγρότες μας σε Μαρίνα, Πολυπλάτανο, Αγγελοχώρι, Ζερβοχώρι να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής

Δημιουργήσαμε δίκτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους συνδημότες μας, ένα ευρύ Δίκτυο Κοινωνικών Δομών, που συμπεριλαμβάνει Συμβουλευτικό κέντρο Ψυχολογικής υποστήριξης, Κοινωνικό φροντιστήριο, Κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο, Κέντρα κοινότητας, με στόχο την
ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών. Για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στη Νάουσα από το Μακροχώρι η Υπηρεσία Πρόνοιας, γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα σε ευπαθείς ομάδες. Αδειοδοτήθηκαν πλήρως οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου και εντάχθηκαν στις δομές του Δήμου το σύνολο των αιτούντων χωρίς διακρίσεις και εξυπηρετήσεις.

Νέοι σημαίνει σχολεία και άθληση

Δαπανήσαμε περισσότερα από 1,3 εκατ. ευρώ στα σχολεία μας για νέα κουφώματα, λέβητες, ανακατασκευές και ενεργειακές αναβαθμίσεις στην πόλη της Νάουσας και στις κοινότητες μας, ενώ με νέα έργα ύψους 1.5 εκατ. ευρώ ανακατασκευάζουμε τα γυμνάσια σε Αγγελοχώρι και Κοπανό, δημιουργώντας τα πιο σύγχρονα, λειτουργικά και φιλικά προς το περιβάλλον σχολεία στον Νομό. Δημιουργούμε νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο, οι οποίες μαζί με τη Χελωνίτσα, την πρώτη παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ, αποτελούν έργα συνολικού ύψους 1 ενός εκατομμυρίου ευρώ. Προχωρήσαμε σε ενέργειες ανακατασκευής των κολυμβητηρίων μας, σύντομα εκκινεί η ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νάουσας. Τρέχουμε επίσης αθλητικά έργα σε Χαρίεσσα, Αγγελοχώρι, Γιαννακοχώρι και Ροδοχώρι. Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων υπερβαίνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Media
Image
Image
Image
Image