O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Με τις ιδέες και τα έργα μας, φεύγουμε μπροστά!

Η Νάουσα και τα χωριά της αφήνουμε πίσω της τις πληγές της χαμένης κλωστουφαντουργίας και αισιοδοξούμε ξανά. Οι κάτοικοι είναι περήφανοι για μια περιοχή σε διαρκή εξέλιξη με λαμπρή προοπτική βασιζόμενη στην ενέργεια, την καινοτομία, και την αειφορία, και που εργάζεται ώστε να αναδειχθεί σε πρότυπο μικρού, σύγχρονου, ευρωπαικού τόπου. Η καθημερινότητά τους έχει αλλάξει θεαματικά όσον αφορά την ποιότητα ζωής, σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Είναι μία πόλη με νερά και θα παράγει την ηλεκτρική της ενέργεια από το ίδιο νερό που πίνουν οι κάτοικοί της με μία επένδυση που υποστηρίζει η ευρωπαική Τράπεζα και ο ΤΑΠ και σχεδιάστηκε από Ναουσαίους και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ζούνε σε μία πόλη που προσβλέπει σε καθαρά και πράσινα έσοδα, χωρίς οικονομικά βάρη για τις επόμενες γενιές και χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος στοχεύοντας μέσα από τον σχεδιασμό στη βελτίωση των τελών και των επιβαρύνσεων του δημότη, στις νέες υποδομές, αλλά και στη στήριξη των νέων οικογενειών και όσων έχουν ανάγκη.

Κοιτάμε με σταθερό βλέμμα και αυτοπεποίθηση το μέλλον και μέλλον σημαίνει επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, νέες τεχνολογίες και εξωστρέφεια. Με τους ίδιους πόρους του δήμου, χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και από άλλους φορείς και χρηματοδοτικά εργαλεία σχεδιάστηκαν, υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν έργα και δράσεις ύψους άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ! Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου μας συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους με την οποία θα αλλάξει το εμπορικό κέντρο της πόλης Κυρίως όμως τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης με δράσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Από την Κίνα μέχρι το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά οι άνθρωποι ακούνε για τη Νάουσα και το μήνυμά της, το «Sorry No Beaches” με το χιούμορ και το παιχνίδι του δείχνει το θετικό κλίμα στην πόλη και υπόσχεται μία περιοχή με brand name, με κουλτούρα, φιλόξενη και ευχάριστη. Ανεβάζουμε την αξία της περιοχής για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε σωστά την αξιοποίηση της περιουσίας μας.

Με τις ιδέες μας και τα έργα μας η Νάουσα γίνεται όλο και καλύτερος τόπος για να ζούμε! Συνεχίζουμε!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Nίκος Κουτσογιάννης είναι 38 χρόνων, δήμαρχος της Νάουσας εδώ και μία πενταετία, ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας και της Νorth Greece Investments, εταιρίας συμβούλων και επενδύσεων.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στις Διεθνείς Σχέσεις με ειδίκευση στη Στρατηγική και ενός στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση το Μάρκετιγνκ και τις Δημόσιες Σχέσεις. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας προσφέρει εθελοντική εργασία στον τομέα της Νεότητας της Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης.

Εμπνευστής των εκδηλώσεων για την προώθηση του ξινόμαυρου «Νάουσα, η πόλη του Οίνου». Οραματιζόμενος την ανάδειξη της Σχολής του Αριστοτέλους ξεκίνησε με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την υλοποίηση του Διεθνούς Θερινού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιμένει να ζει και να δουλεύει στη Νάουσα για τη διεθνή ανάδειξη της περιοχής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας – Νaoussa International Film Festival (NIFF) αποτελεί φαινόμενο πρότυπης οργάνωσης, οικονομικής αυτάρκειας και σύγχρονων υποδομών για τα ελληνικά δεδομένα: ο Οργανισμός του Φεστιβάλ είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ημαθία με πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας, χρηματοδοτείται πλήρως από ΕυρωπαΪκά προγράμματα και διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμού ψηφιακού σινεμά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη –εξοπλισμό που δεν απέκτησαν ποτέ πολύ παλαιότεροι, κρατικά ενισχυόμενοι ανάλογοι θεσμοί με υπερεικοσαπλάσιους προϋπολογισμούς, όπως τα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Δράμας.