"Κάνουμε το Δήμο μας, τον κοινό μας τόπο, όλο και καλύτερο"

Αυτόν τον τόπο, αυτόν τον πραγματικά ωραίο τόπο, τον φτιάχνουμε! Με τις ιδέες μας, με τα έργα μας! Τον φτιάχνουμε, βήμα-βήμα, κάθε μέρα, με κάθε μας παρέμβαση, μικρή και μεγάλη. Συνέχεια! Χωρίς φιγούρες και μεγάλα λόγια.

Ν. Κουτσογιάννης

Κάθε μέρα, φτιάχνουμε τη Νάουσα που μας αξίζει!

Αυτό που μας δένει, πάνω από πολιτικές και προσωπικές προτιμήσεις, είναι η αγάπη μας γι αυτόν τον τόπο. Και τι υπέροχος τόπος είναι ο τόπος μας! Σε τι υπέροχη γωνιά της γης ζούμε! Έχω πολλά να σας πω για το πως διαμορφώνουμε την καθημερινότητα και πως ξεφεύγουμε από την μετριότητα. Είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω αυτόν το τόπο εκτός συνόρων. Από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο μέχρι την Κίνα, όλοι θαύμασαν τη φύση, την ιστορία, το κρασί και τα φρούτα μας, θαύμασαν τον δυναμισμό ενός μικρού αλλά γεμάτου αυτοπεποίθηση τόπου. Είδαν τι κάνουμε και τι σκεφτόμαστε να κάνουμε, και είπαν "να, ένας τόπος που αξίζει να ζεις!".

Αυτόν τον τόπο, αυτόν τον πραγματικά ωραίο τόπο, τον φτιάχνουμε! Με τις ιδέες μας, με τα έργα μας! Τον φτιάχνουμε, βήμα-βήμα, κάθε μέρα, με κάθε μας παρέμβαση, μικρή και μεγάλη. Συνέχεια! Χωρίς φιγούρες και μεγάλα λόγια.

Κάθε μέρα, φτιάχνουμε το Δήμο που μας αξίζει!

Ν. Κουτσογιάννης

 

 

 

Συνεχίζουμε!

Πέντε χρόνια πίσω, μια μικρή παρέα φίλων είπαμε να κάνουμε την προσπάθεια, για μας, για τα παιδιά μας, για τους φίλους και τους γείτονές μας, για το Δήμο της Η.Π. της Νάουσας με πείσμα και πίστη. Σταθήκαμε απέναντι σε ένα Δήμαρχο με πολλά χρόνια και βαρύ μηχανισμό πίσω του. Και νικήσαμε γιατί δώσαμε μια υπόσχεση: να πάψουμε να μιζεριάζουμε και να κοιτάξουμε τί μπορούμε να κάνουμε για να ξαναμπεί μπροστά η δημιουργικότητα αυτής της πόλης, αυτής της περιοχής. Νικήσαμε γιατί δώσαμε μια ελπίδα στους συμπολίτες μας: Να φύγουμε μπροστά! Να δημιουργήσουμε νέα πράγματα, και για το σήμερα και για το αύριο. 

Πέντε χρόνια μετά, συνεχίζουμε. Μαζί χτίζουμε μία αληθινά νέα Νάουσα. Θα είμαστε όλοι απόλυτα αφοσιωμένοι στον κοινό μας σκοπό, στον κοινό μας τόπο. Οι συνεργάτες μου, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, οι τοπικοί μας σύμβουλοι, οι δημοτικοί μας υπάλληλοι σε κάθε πόστο, θα είμαστε
παράδειγμα για κάθε δημότη. Θα νικάμε τα εμπόδια. Θα νικάμε τις αντιξοότητες. Θα νικάμε την ηττοπάθεια και την αδράνεια. 

Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτόν τον ωραίο τόπο για να συνεχίσουμε το καλό μας έργο.

 

 

 

Για πρώτη φορά...

 • μπήκε σειρά στα οικονομικά του δήμου, αυξήθηκαν τα έσοδα και τελείωσαν οι «μαύρες τρύπες» και οι εξωταμιακές διαχειρίσεις.
 • μπήκε σειρά στις επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και εκθέσεις των ορκωτών λογιστών στάλθηκαν σε οικονομικούς εισαγγελείς.
 • τη μερίδα του λέοντος των μελετών για έργα του Δήμου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έναντι των αναθέσεων σε εξωτερικούς με αποτέλεσμα να αξιοποιείται σωστά το ανθρώπινο δυναμικό και να εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι.
 • δημιουργείται γραφείο περιουσιολογίου στον Δήμο. Για να διαφυλάξουμε και να εκμεταλλευτούμε την περιουσία του Δήμου που δεν ξέραμε καν ποια είναι.
 • χρησιμοποιούνται κάδοι απορριμμάτων, κόντρα στην τριτοκοσμική εικόνα ντροπής με τις σακούλες. Οι πρώτοι 600 τοποθετήθηκαν σε χωριά και οικισμούς, οι 570 στην πόλη και στα υπόλοιπα χωριά, ενώ λειτουργούν ήδη οι υπόγειοι κάδοι στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
 • η Νάουσα από πόλη μέσα στο πράσινο γίνεται ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, με την ανακύκλωση τηγανελαίων, γυαλιού, σχολικού χαρτιού, συσκευασιών φυτοφαρμάκων και την τοποθέτηση 350 νέων κάδων ανακύκλωσης.
 • υπάρχει και λειτουργεί στην πόλη αυστηρά κανονισμός κοινόχρηστων χώρων, προς όφελος των πεζών. Τα πεζοδρόμια είναι πια ελεύθερα και προσπελάσιμα.
 • υπάρχει σχεδιασμός εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή στον Άγιο Νικόλαο, τα 3-5 Πηγάδια και την Ιαματική πηγή του Αγίου Νικολάου στην κοινότητα Κοπανού με διεθνή διαγωνισμό σε τελικό στάδιο και με άριστες προοπτικές. 
 • η Νάουσα έχει σχεδιασμό αξιοποίησης των νερών της μέσω καινοτόμων υδροηλεκτρικών έργων επί του δικτύου ύδρευσης και παραγωγής πλούτου και πόρων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εγκρίθηκαν ήδη οι άδειες από τη ΡΑΕ, ολοκληρώνεται άμεσα η μελέτη εφαρμογής. Υπενθυμίζεται πως επί προηγούμενης διοικήσεως του Δήμου σχεδόν όλα τα σημεία επί του ποταμού αφέθησαν στους ιδιώτες.
 • η Νάουσα μπαίνει στον αρχαιολογικό χάρτη της Ημαθίας, με προοπτικές υποδομών και ανάδειξης πολιτισμικού πλούτου που θα αλλάξουν την τοπική ιστορία, αρχής γενομένης από την εγκατάσταση του Κέντρου Συντήρησης και Έκθεσης Ψηφιδωτών.
 • η Νάουσα έχει εγκεκριμένη στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που πήρε τα εύσημα από όλους, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
 • η Νάουσα αποκτά Brand name και συνολική πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.
 • μεταφέρθηκε στη Νάουσα η Υπηρεσία Πρόνοιας, γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα σε ευπαθείς ομάδες (σχεδόν 1.000 άτομα σε όλο τον Δήμο!) που μετακινούνταν στη Βέροια και το Μακροχώρι εδώ και δεκαετίες.
 • δημιουργήθηκε και εμπλουτίζεται συνεχώς Δίκτυο Κοινωνικών Δομών με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών.
 • αδειοδοτήθηκαν πλήρως οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου και εντάχθηκαν στις  δομές του Δήμου το σύνολο των αιτούντων χωρίς διακρίσεις και εξυπηρετήσεις.
Media
Image
Image
Image
Image